Onze toepassingen

Biofoam als dakisolatie

BioFoam isolatieschuim wordt rechtstreeks gespoten aan de binnenzijde van het dak, tussen de dakspanten en houtskeletstructuren.

Plaatsing is mogelijk op zowel schuine als platte daken. Zeker bij daken met een onregelmatige vorm die niet overal even gemakkelijk bereikbaar zijn, of waar buizen en leidingen overlopen, is dit gespoten isolatieschuim veel handiger dan isolatieplaten of isolatiedekens.

Lees meer

Biofoam als plafondisolatie

Meteen na het spuiten start de expansie van het isolatieschuim. Daardoor kan BioFoam ook perfect boven het hoofd gespoten worden.

Het resultaat is een uitstekende thermische en akoestische isolatie met de bovenliggende verdieping.

Lees meer

Biofoam als muurisolatie

BioFoam wordt onder hoge druk op droge en warme binnenmuren en tussenwanden gespoten. Daarna zet het volume van dit watergedragen isolatieschuim tot wel 35 keer uit.

BioFoam blijkt daardoor bijzonder compatibel met houtskeletbouw. Bovendien is de isolatielaag ook compatibel met een vlakke afwerking met gipskartonplaten (daarvoor wordt de isolatie eerst vlak geschuurd).

Lees meer

Biofoam als kelderisolatie

BioFoam is een opencellig en ademend isolatieschuim. Het is geschikt voor vochtigere omstandigheden, zoals de kelder. Belangrijk is wel dat het te isoleren oppervlak volledig droog is bij de uitvoering.

Lees meer

Biofoam als vloerisolatie

BioFoam is niet drukvast, maar kan wel op de vloer toegepast worden als vooraf een houten geraamte op de vloer wordt gemaakt. Het isolatieschuim wordt daarna gespoten tussen de balken en uiteindelijk afgewerkt met OSB-platen.

Wens je wel rechtstreeks te isoleren op de vloerplaat met gespoten PUR hardschuim? Vraag ons advies.

Lees meer